Mistral is in de kersttijd regelmatig te horen:

ZATERDAG 24 DECEMBER, Kerstavond 19.30 uur in de Kruisherenkapel

In deze Kerstviering met Mistral is het thema: ‘VREDE VOOR IEDEREEN….??’

Vrede was het eerste woord waarmee Jezus onder de mensen kwam. Omdat het misschien wel het diepste verlangen is dat ieder mens, elk kind dat wordt geboren, waar ook ter wereld, in zich draagt. Kerstmis is het feest van de vrede.

We zingen het zo gemakkelijk; ‘Vrede voor alle mensen, vrede wens ik jou’. Maar als het erop aankomt komt, blijkt vaak hoe moeilijk het is om het voor te leven. Vrede is meer dan afwezigheid van oorlog: het is de diepe vrede die mensen met elkaar verbindt, het is ook de vrede die erin bestaat vrede te kunnen vinden met wie we maar zijn.

U bent van harte uitgenodigd om op 24 december aanwezig te zijn met een hart vol liefde. Een hart vol vrede, om door te geven aan hen die het niet kunnen vinden. Op deze manier willen we met elkaar betekenis geven aan de vrede van Kerstmis.

Vanaf 19.10 uur zullen samen met Mistral een aantal kerstliederen gezongen worden.

Voorgangers: Erick Mickers en Jeannine van Dalsum

ZONDAG 18 DECEMBER was een bijzondere Mistralviering

Deze Mistralviering had als thema: ‘VREDE IN ZICHT’. Deze 3e zondag van de Advent vierden we samen met de Protestante Gemeente Uden-Veghel en met KansPlus – het belangennetwerk voor verstandelijk beperkte mensen.

Bij binnenkomst werd iedereen uitgenodigd om zijn lievelingskleur te schilderen, als symbool dat elke mens kleur brengt aan het leven. We keken en luisterden naar een verhaal hoe je muren afbreekt om bruggen te bouwen. En we bouwden letterlijk aan de V.R.E.D.E.

Het was een bijzondere viering waar samen met Mistral al een beetje Kerst werd gevierd. Na afloop dronken we koffie met wat lekkers erbij. En zoals altijd, iedereen was van harte welkom!

Voorgangers waren: Erick Mickers en Jeanne van der Leest