Na de viering op 19 maart in de Kruisherenkapel was Mistral ‘s middags te gast bij een Herinneringsconcert van Christine Veldhoen Uitvaartzorg in de Foyer van theater Markant in Uden. Het thema was deze keer: ‘ Als het leven anders loopt…’.  Genodigden waren mensen die in het afgelopen jaar een dierbare waren verloren.

Deze bijeenkomst werd opgeluisterd door Mistral en zangeres/pianiste Frédérique. De zang werd afgewisseld met indrukwekkende teksten, beelden en een prachtig interview van Hella van der Wijst (KRO/NCRV) met een man en vrouw die elkaar toevallig hadden ontmoet tijdens zo’n herinneringsmiddag. Beiden hadden hun echtgenoten verloren, maar vonden weer liefde en verbondenheid bij elkaar zonder hun oude geliefden weg te stoppen.

Het tweede interview was met een vrouw van 22 jaar die 3 jaar geleden door een ernstig ongeluk een dwarslaesie opliep. Ondanks dat haar toekomst in duigen viel, vond ze toch weer een nieuwe toekomst en zag die toekomst met vertrouwen tegemoet.

Dit uurtje van bezinning rond verleden, heden en nieuwe toekomst maakte diepe indruk op de aanwezigen. Het werd afgesloten met een informeel samenzijn, waarbij ervaringen en gevoelens met elkaar werden gedeeld.