De corona-periode heeft diepe impact gehad op onze samenleving en ook koor Mistral heeft de negatieve gevolgen gemerkt: bijna anderhalf jaar niet meer met elkaar gezongen, elkaar nauwelijks ontmoet.

Voor een vriendengroep als Mistral, want zo kunnen we het rustig noemen, is dat zwaar geweest. Maar het bestuur bleef actief om allerlei ludieke acties te bedenken om zo de onderlinge band vast te houden.

En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Mistralleden stonden te popelen om weer te gaan zingen. De eerste keer was er echter een droevige aanleiding omdat koorlid Jan Uijen overleed. Met een kleine delegatie heeft Mistral tijdens zijn uitvaart gezongen. Het klinkt gek, maar na zo’n lange periode van stilte, was het heerlijk om te doen. En we deden het graag voor Jan!

Vervolgens kwamen 18 juli en 19 september: Mistralvieringen waarbij we weer echt live konden zingen! Alle aanwezige koorleden voelden dat als een verademing, alhoewel voor ons duidelijk werd dat de onze stemmen aan conditie hadden ingeboet na zo’n lange stilteperiode. Maar het enthousiasme was er weer!

Ook was het koor nog niet voltallig: enerzijds door de vakantieperiode, anderszijds enkele leden die het begrijpelijkerwijze nog niet aan durven om te zingen als gevolg van de corona-impact. We hopen dat ook zij zich weer spoedig kunnen aansluiten.

Maar Mistral gáát er weer voor! De jaarlijkse Mistraldag is vervangen door een Mistralweekend in begin oktober! Aan enthousiasme ontbreekt het niet! We hopen die spirit ook over te blijven brengen op onze luisteraars!!!