Via onze Mistral app kregen we het droeve bericht dat pastoor Ponsioen vandaag overleden is. Vlak daarna hoorde heel Uden de klokken van de Petruskerk luiden ten teken van rouw om het heengaan van Inno Ponsioen (84).

,,Ik hoop dat dit zo nog een beetje mag voortduren”, zei hij in een interview dat het Brabants Dagblad publiceerde naar aanleiding van zijn 60-jarig priesterjubileum. Tegelijkertijd gaf hij aan dat hij een heel mooi leven had. Ik ben dankbaar en gelukkig voor wat ik heb mogen doen en hoop dat ik het nog een beetje langer mag volhouden. En mijn glaasje wijn smaakt me nog altijd prima.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 190519-Inno-Ponsioen.jpg
Rein Vaanhold (l) en Inno Ponsioen (r) tijdens de Mistral-jubileumviering in mei 2019

Deze woorden zijn typerend voor zijn kijk op het leven. Vol hoop, rust en dankbaarheid voor wat het leven hem bracht. Mistral heeft altijd een warme band met Inno Ponsioen gehad. We hebben jarenlang met veel plezier met hem samengewerkt aan eigentijdse vieringen. Hij stimuleerde ons om een frisse (Mistral) wind in de vieringen te verwerken. Nadat hij met emeritaat ging, bleef hij onze vieringen, vaak samen met Resi, bezoeken. Ook tijdens ons jubileumconcert was hij als eregast aanwezig.

Wij zullen zijn warme belangstelling voor het koor maar ook als individu gaan missen.

Zondag 28 november om 10.30 uur is zijn uitvaartdienst te volgen via Landerd TV en via de Kerkomroep: www.kerkomroep.nl

Ria Ooms, voorzitter Mistral