Komende dagen probeert Berts Top 10 Team een kort verslag van de dag te geven, met foto’s!

6 juni 2024 –   DE  ALPE D’HUZES-DAG

Vanmorgen in alle vroegte vertrokken de eerste deelnemers vanuit het dorpje Bourg d’Oisans, onderaan de voet van de Alpe d’Huez. Bert, Martien en Rens begonnen om 4u50 aan hun eerste beklimming! Dit jaar zijn er maar liefst 5400 deelnemers!

Een tocht van 14,5 km, maar je moet 1120 meter omhoog met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 % ! Er zijn 21 haarspeldbochten! Die eerste beklimming werd door Bert, Martien en Rens in twee uur verreden! En dat valt niet mee, want hoe hoger je komt, deste ijler wordt de lucht. Tot het middaguur scheen de zon ruimschoots, maar aan het begin van de middag begon het (af en toe pittig) te regenen. De afdaling voor de fietsers moest zelfs een tijdje stilgelegd worden i.v.m. slipgevaar! Jammer, dat het wisselvallige weer aanhield.

Maar dat weerhield Gite en Joep er niet van om nog eens hardlopend tegen de berg op te gaan!

Wie de app van Berts Top 10 Team heeft gevolgd, zag dat Chris, tot zijn grote teleurstelling, niet gestart is. Hij had de berg maandag bij het trainen al bedwongen. Maar er lag olie op de weg en is daarover weggegleden. Hij maakte een smak en had erge last van zijn ribben. Van een arts mocht hij daarom de berg niet meer op. Dat was superpech! Maar het Team had wel twee super-enthousiaste supporters langs de kant staan: Chris en zijn vrouw Diny!

In de avond werd de (voorlopige) totaalopbrengst bekend gemaakt: € 18.017.606

Veel dank aan ALLE donateurs!!! En voor de duidelijkheid: sponsoren blijft de komende maanden nog mogelijk.

Een OVERZICHT van de feiten rond BERTS TOP 10 TEAM:

De KanjersActiviteitAantal beklimmingenBijdrage
BertFiets3€ 3.502
MariëlleLopen1€ 2.807
Joep(Hard-)Lopen2€ 1.400
Gite(Hard-)Lopen2€ 2.530
RensFiets2€ 1.727
ThijsLopen1€ 1.098
AnitaLopen1€ 1.402
MartienFiets2€ 845
GeaLopen1€ 535
ChrisGeblesseerdSupporter!€ 3.425
Totaal van Team  € 22.323
In het bedrag van het Team zijn ook de giften aan het team meegenomen, € 2.990.

Screenshot uit de promotievideo van SBS6. Klik op de foto voor de link naar video.

Woensdag 5 juni 2024

Nog één nachtje slapen! En dan moet het gebeuren. Berts Top 10 Team is er klaar voor. Vandaag werden de laatste voorbereidingen getroffen.

Vanavond was er nog een laatste bijeenkomst in het teken van het thema van dit evenement: Opgeven is geen optie. De avond werd afgesloten met een optreden van Maarten Peters, partner van en lid van de band van Margriet Eshuijs. Zij overleed in december 2022 aan de gevolgen van kanker. Maarten schreef het lied “Dichterbij de hemel kom ik niet…” en zong het vanavond live in Huez als afsluiting van de bijeenkomst. Het bezorgde velen kippenvel en/of tranen.

Hieronder een foto van dit optreden van vanavond. Klik er op en u ziet een oudere opname uit 2013, waarop ook Margriet meezingt:

Morgen, donderdag 6 juni, kunt u alle activiteiten rond Alpe d’Huzes live volgen op TELEVISIE op SBS6, van 10.10-17.50 uur!

Dinsdag 4 juni 2024

Bericht van Mariëlle de Bruin:

Prachtig weer vandaag op de berg. Bert en Rens zijn de berg als training vandaag al een keertje opgefietst. En dat terwijl Rens eigenlijk van het lopen is, maar hij wilde de berg toch vandaag proberen per fiets gaan beklimmen en dat is gelukt! Gite en Joep zijn al vanaf bocht 16 naar boven gerend. Ik ben supertrots op ons gezin! Zelf heb ik vandaag maar voor taxichauffeur gespeeld om iedereen naar hun startplek te brengen.

Berts Top 10 Team op de Alpe d’Huez

Rond 16.00 uur was het groepsfotomoment bij de finish voor alle 5000 deelnemers. Omdat het grootste gedeelte van ons team de berg aan het verkennen was waren we daar maar met een klein clubje.

Na het fotomoment zijn we kaarsjes gaan regelen die donderdag in de bochten komen te staan voor al onze dierbaren. Een heel emotioneel moment. Om de dag luchtig af te sluiten was er na het eten een karaokeavond georganiseerd. Volle bak gezelligheid en saamhorigheid.

Maandag 3 juni 2024

Bericht van Mistraller Mariëlle de Bruin:

Vandaag een reisdag gehad. We waren rond 14.00 uur op de Alpe d’Huez. De organisatie is superdruk met het alles in orde maken. De finishplaats is al bijna klaar, zie de foto’s. Wat een organisatie en wat zijn er veel vrijwilligers deze week actief…

Na het avondeten was er in het Palais des Sports bovenop de berg weer een hele indrukwekkende avond georganiseerd met interviews met mensen die weten hoe belangrijk het is om geld in te zamelen voor dit o zo goede doel. Zo men kan men hopelijk in de zeer nabije toekomst zeggen dat kanker vroeger een ziekte was waar je aan dood kon gaan….

Je voelt hier zo de saamhorigheid…  Iedereen is er klaar voor om donderdag de top te gaan bereiken. Nu nog even wennen aan de ijle lucht hierboven maar dat gaat zeker goedkomen. We hebben hier al weer wat kilometers gewandeld, een prachtige omgeving. Maar die 21 bochten zijn zelfs met de auto al heel indrukwekkend laat staan als we die donderdag gaan bedwingen…

Doneren kan voorlopig nog steeds! Het streefbedrag is € 25.000. Klik HIER op de donatie-link.