50 jaar Mistral in fotovlucht

 
Klik op de foto’s voor een vergroting.

2019 - 50 jaar Mistral

 

JUBILEUMCONCERT – 6 oktober 2019

Het 50-jarig jubileum van Mistral werd gevierd met een daverend concert.

Klik hier voor een foto-impressie van dit concert.

 

JUBILEUMVIERING – 19 mei 2019

Het jubileumjaar werd ingezet met een feestelijke eucharistieviering in de Kruisherenkapel. Voorgangers waren Rein Vaanhold o.s.c. en em.pastoor van de Petrusparochie Inno Ponsioen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 - Uden Laat Van Zich Horen

Op zondag 17 maart deed Mistral mee aan het evenement “Uden Laat Van Zich Horen”, samen met veel andere orkesten, koren en solisten. Dit vond plaats op verschillende podia in het Udense Theater Markant. Mistral trad op in de theaterzaal, samen met Barbershop Quadruppel en de Udense Big Band Kunst&Co. Deze 3 muziekgroepen kwamen afwisselend aan bod.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2017 - Mistral op Terschelling

Het weekend van 23-24-25 juni bracht Mistral door op het wonderschone Waddeneiland Terschelling! Gewoon, lekker uitwaaien!

Méér foto’s van dit memorabele weekend: klik hier

 

 

 

2011 - Mistraldag in de Maashorst

Mistraldag 2011 was grauw, grijs en nat. Maar de sfeer was opperbest!

Méér foto’s van deze gezellige Mistraldag: klik hier

 

 

2010 - Carollen in het centrum van Uden

In de Kersttijd carols zingen in het centrum van Uden!

Méér foto’s van het Carollen: klik hier

 

 

 

2010 - Mistral bij 1ste Udense Korendag in Volkel

De 1ste Udense Korendag werd gehouden in het Muziekhuis in Volkel. Natuurlijk was Mistral van de partij!

Méér foto’s van deze Korendag: klik hier

 

 

2010 - Mistraldag

Traditiegetrouw wordt ieder jaar de Mistraldag georganiseerd voor de leden. Een happening om de band tussen de leden aan te halen. Gezelligheid viert hoogtij.

Méér foto’s van deze Mistraldag:  klik hier.

 

2009 - Mistral bestaat 40 jaar - Jubileumconcert

Op 20 juni 2009 vierde Mistral haar 40-jarig bestaan met een Jubileumconcert. Hiervoor werden koren uit de omgeving uitgenodigd: Con Fuoco (Nistelrode), Imémato(Boekel), Jaïr (Volkel) en Voyss (Erp).
Het werd een geweldige happening!

Méér foto’s van dit indrukwekkende Jubileumconcert: klik hier!

 

2006 - Mistral bezoekt Lippstadt

In oktober 2006 bracht Mistral een bezoek aan de Duitse partnerstad Lippstadt. Het werd een onvergetelijk weekend!

Méér foto’s van dit bijzondere weekend: klik hier.

 

2006 - Optreden voor KBO

Op 21 januari 2006 trad Mistral op voor de KBO in De Eigen Hert, Uden.

Méér foto’s van dit optreden: klik hier.

 

2004 - 35-jarig Jubileum Mistral

25 jaar Mistral werd nooit gevierd, omdat niemand zich realiseerde dat het koor zo lang bestond. Vandaar dat het 35-jarig jubileum uitgebreid gevierd werd. ‘s Middags konden de koorleden zich uitleven in een percussie-sessie. Begin van de avond was er een speciale eucharistieviering.

Méér foto’s van de djembé-sessie: klik hier.

 

2002 - Optreden in Haarlemse Mariakerk

Op 2 oktober ging Mistral voor de tweede keer naar Haarlem. Het eerste bezoek in 2000 smaakte naar méér. In de Mariakerk werd eerst in de eucharistieviering gezongen, waarna nog een miniconcertje volgde, samen met gastkoor Con Spirito. ‘s Middags volgde een strandwandeling in Bloemendaal-aan-Zee en een rondleiding door het centrum van Haarlem. (Helaas is de kwaliteit van de foto’s niet optimaal).

Méér foto’s van het bezoek aan Haarlem: klik hier

 

2002 - Radio-opname voor EO

Door een eerder live-optreden in het Veghelse Bernhovenziekenhuis, waar de ziekenomroep ZOOBRA een jubileum vierde, werd Mistral in contact gebracht met presentatrice Petra Blokhuis en producer George Klein van de Evangelische Omroep. Dit resulteerde uiteindelijk in een radio-opname. Deze opname vond plaats op 24 januari 2002 in de Pauluskerk. De Petruskerk bleek qua akoestiek minder geschikt. Enkele weken later werd de opname uitgezonden in het programma ‘Licht op jongerenkoren’ op zondagmorgen en later nog vaak herhaald. Een bijzondere ervaring voor Mistral!

Méér foto s van deze opname: klik hier

 

2001 - Optreden bij ZLTO

Op 26 augustus 2001 was Mistral uitgenodigd te komen zingen op de Oogst&Dankdag van de ZLTO Uden. In Openluchttheater Naat Piek werd de eucharistieviering gevierd met een aalmoezenier. Een bijzonder feest!

 

2001 - Afsluiting seizoen

De afsluiting van het seizoen werd op 24 juni 2001 een bijzondere happening. Het koor werd voor deze gelegenheid uitgebreid met een aantal enthousiaste familieleden en kennissen. Ook het combo werd tijdelijk uitgebreid. Van het gezelschap van bijna 80 mensen werden werden er 12 nieuw lid!

 

Rond 1996

Ergens rond 1996 werd deze foto genomen. Jeanne van Sleeuwen-Dortmans (niet op de foto) was dirigente. Opvallend was dat Mistral slechts één zingende man kende: Kees de Laat, die overigens nog steeds lid is. Ook niet op de foto: fluitiste José Kuppen-de Bruijn, die het langste lid is van Mistral.

 

 

Helaas zijn er van de eerste 30 jaar slechts heel weinig foto’s in ons bezit. Mocht u nog oude foto’s hebben, die de moeite van het publiceren waard zijn, dan zouden wij ze graag even van u willen lenen. Laat het even weten…  Bij voorbaat dank!