Klik op de foto’s voor een vergroting, helaas werkt het niet voor alle foto’s.

2022 – Mistral zingt op kerstmiddag bij De Zonnebloem

Voor het eerst sinds de coronatijd heeft Mistral weer eens buiten de kapeldeuren gezongen.  Deze keer was het koor door De Zonnebloem, afd. Uden, Volkel en Odiliapeel, uitgenodigd om de kerstmiddag op zaterdag 17 december op te luisteren.

Er werd een kerstverhaal voorgelezen en tussendoor zong Mistral bekende en minder bekende, mooie kerstliederen. Zo mogelijk werd uit volle borst meegezongen!

Uit de reacties van de mensen bleek, dat het zéér gewaardeerd werd!

2020 – Mistral in coronatijd

In maart 2020 barstte de corona-pandemie in alle hevigheid in Uden los. Iedereen bleef op afstand van elkaar, ook Mistrallers. Er kon niet meer worden gezongen. Maar in juni kwam er lucht. Om toch dat Mistral-gevoel weer een beetje terug te krijgen, werd een korte, gezellige repetitie georganiseerd in de tuin van Jeanne en Johan op 18 juni. Uitgestippelde routes langs de koffie en de vlaai, iedereen op anderhalve meter van elkaar en zingen maar…

We zongen ‘de hemel open’… en dat hebben we geweten. Het kwam ineens met bakken uit de lucht!

2019 – 50 jaar Mistral

JUBILEUMCONCERT – 6 oktober 2019


JUBILEUMVIERING – 19 mei 2019

Het jubileumjaar werd ingezet met een feestelijke eucharistieviering in de Kruisherenkapel. Voorgangers waren Rein Vaanhold o.s.c. en em.pastoor van de Petrusparochie Inno Ponsioen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 190519-Jubileumviering-02-1024x768.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 190519-Jubileumviering-01-1024x751.jpg

2019 – Uden Laat Van Zich Horen

Op zondag 17 maart deed Mistral mee aan het evenement “Uden Laat Van Zich Horen”, samen met veel andere orkesten, koren en solisten. Dit vond plaats op verschillende podia in het Udense Theater Markant. Mistral trad op in de theaterzaal, samen met Barbershop Quadruppel en de Udense Big Band Kunst&Co. Deze 3 muziekgroepen kwamen afwisselend aan bod.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 190317-ULVZH-06.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 190317-ULVZH-01-1024x683.jpg

2017 – Mistral op Terschelling

Het weekend van 23-24-25 juni bracht Mistral door op het wonderschone Waddeneiland Terschelling! Gewoon, lekker uitwaaien!


2011 – Mistraldag in de Maashorst

Mistraldag 2011 was grauw, grijs en nat. Maar de sfeer was opperbest!


2010 – Carollen in het centrum van Uden

In de Kersttijd carols zingen in het centrum van Uden!


2010 – Mistral bij 1ste Udense Korendag in Volkel

De 1ste Udense Korendag werd gehouden in het Muziekhuis in Volkel. Natuurlijk was Mistral van de partij!


2010 – Mistraldag

Traditiegetrouw wordt ieder jaar de Mistraldag georganiseerd voor de leden. Een happening om de band tussen de leden aan te halen. Gezelligheid viert hoogtij.


2009 – Mistral bestaat 40 jaar – Jubileumconcert

Op 20 juni 2009 vierde Mistral haar 40-jarig bestaan met een Jubileumconcert. Hiervoor werden koren uit de omgeving uitgenodigd: Con Fuoco (Nistelrode), Imémato(Boekel), Jaïr (Volkel) en Voyss (Erp).
Het werd een geweldige happening!


2006 – Mistral bezoekt Lippstadt

In oktober 2006 bracht Mistral een bezoek aan de Duitse partnerstad Lippstadt. Het werd een onvergetelijk weekend!


2006 – Optreden voor KBO

Op 21 januari 2006 trad Mistral op voor de KBO in De Eigen Hert, Uden.


2004 – 35-jarig Jubileum Mistral

25 jaar Mistral werd nooit gevierd, omdat niemand zich realiseerde dat het koor zo lang bestond. Vandaar dat het 35-jarig jubileum uitgebreid gevierd werd. ’s Middags konden de koorleden zich uitleven in een percussie-sessie. Begin van de avond was er een speciale eucharistieviering.


2002 – Optreden in Haarlemse Mariakerk

Op 2 oktober ging Mistral voor de tweede keer naar Haarlem. Het eerste bezoek in 2000 smaakte naar méér. In de Mariakerk werd eerst in de eucharistieviering gezongen, waarna nog een miniconcertje volgde, samen met gastkoor Con Spirito. ’s Middags volgde een strandwandeling in Bloemendaal-aan-Zee en een rondleiding door het centrum van Haarlem. (Helaas is de kwaliteit van de foto’s niet optimaal).


2002 – Radio-opname voor EO

Door een eerder live-optreden in het Veghelse Bernhovenziekenhuis, waar de ziekenomroep ZOOBRA een jubileum vierde, werd Mistral in contact gebracht met presentatrice Petra Blokhuis en producer George Klein van de Evangelische Omroep. Dit resulteerde uiteindelijk in een radio-opname. Deze opname vond plaats op 24 januari 2002 in de Pauluskerk. De Petruskerk bleek qua akoestiek minder geschikt. Enkele weken later werd de opname uitgezonden in het programma ‘Licht op jongerenkoren’ op zondagmorgen en later nog vaak herhaald. Een bijzondere ervaring voor Mistral!


2001 – Optreden in ziekenhuis Bernhoven, Veghel

Op uitnodiging van ziekenomroep ZOOBRA trad Mistral in september op in een live-uitzending in ziekenhuis Bernhoven in Veghel en Oss. Ook koor Adaja was daar present. ZOOBRA had EO-presentatrice Petra Blokhuis gevraagd voor de presentatie. Zij nam EO-producer George Klein mee, en zo werden de contacten gelegd voor een latere radio-opname van Mistral.

2001 – Optreden bij ZLTO

Op 26 augustus 2001 was Mistral uitgenodigd te komen zingen op de Oogst&Dankdag van de ZLTO Uden. In Openluchttheater Naat Piek werd de eucharistieviering gevierd met een aalmoezenier. Een bijzonder feest!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 010826-ZLTO-1024x690.jpg

2001 – Afsluiting seizoen

De afsluiting van het seizoen werd op 24 juni 2001 een bijzondere happening. Het koor werd voor deze gelegenheid uitgebreid met een aantal enthousiaste familieleden en kennissen. Ook het combo werd tijdelijk uitgebreid. Van het gezelschap van bijna 80 mensen werden werden er 12 nieuw lid!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 010624-Afsluiting-seizoen-1024x641.jpg

In 2000

Eind 1999 werd Niels van Dalsum dirigent van Mistral. Het koor was niet zo groot meer, maar wel héél gezellig!

Rond 1996

Ergens rond 1996 werd deze foto genomen. Jeanne van Sleeuwen-Dortmans (niet op de foto) was dirigente. Opvallend was dat Mistral slechts één zingende man kende: Kees de Laat, die overigens nog steeds lid is. Ook niet op de foto: fluitiste José Kuppen-de Bruijn, die het langste lid is van Mistral.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is mistral-1996-1024x699.jpg
Helaas zijn er van de eerste 30 jaar slechts heel weinig foto’s in ons bezit. Mocht u nog oude foto’s hebben, die de moeite van het publiceren waard zijn, dan zouden wij ze graag even van u willen lenen. Laat het even weten…  Bij voorbaat dank!