6 juni 2024: Op naar de top met Berts Top 10 Team!

Het verhaal van Bert en Mariëlle de Bruin-van de Ven geeft aan hoe belangrijk het onderzoek van het KWF naar kanker is. En dat moet blijven doorgaan! Té vaak loopt het niet zo positief af als bij Bert. De voorbeelden kennen we allemaal. Zij beseffen dat uit eigen ervaring, daarom hun actie voor het KWF. Hier is hun verhaal…

HET VERHAAL OVER BERT

Op 28 februari 2014 stond ons leven even stil. Mijn man Bert was al een aantal weken niet fit en erg moe en na een bloedonderzoek kreeg Bert de diagnose Acute Leukemie en moest direct opgenomen worden in het Radboud UMC. De medische molen begon te draaien. Het was een hele angstige en onzekere tijd. In de tussentijd moest ook ons melkveebedrijf draaiende worden gehouden. Omdat onze kinderen Rens, Gite en Joep nog klein waren (toen 13, 12 en 10) kon ik dat niet allemaal alleen doen.  We hebben daarbij veel fijne hulp gehad van familie, buren en de bedrijfsverzorging. Inmiddels was ook het traject ingezet voor een eventuele stamceldonatie. Bert komt uit een gezin van 6 kinderen en er waren drie matches voor stamceldonatie, een hele unieke situatie, dat kwam bijna nooit voor. Meestal is de kans 1 op 50.000 als er geen eerstelijns familielid geschikt is! De meeste patiënten ontvangen stamcellen vanuit de zogenaamde stamcelbank, ook al zo’n belangrijk goed doel.

Op weg naar genezing

Uiteindelijk heeft Bert op 29 juli 2014 de stamcellen ontvangen van zijn broer en kon het geneesproces verder in gang gezet worden. Bert is er mede, dankzij veel onderzoeken, welke onder andere gefinancierd worden door het KWF kankerbestrijding, weer bovenop gekomen.

Alpe d’HuZes

Omdat Bert het belang van deze onderzoeken aan den lijve heeft ondervonden zijn wij met z’n allen in 2018 naar de Alpe d’HuZes gegaan en heeft Bert dat jaar drie keer de berg per fiets bedwongen. Wij hebben hem heel hard aangemoedigd. Wat een geweldige prestatie was dat en wat een prachtige emotionele ervaring! Met de opbrengst van de Alpe d’HuZes wordt belangrijk onderzoek naar het genezen van kanker mogelijk gemaakt.

Jaarlijks op de eerste donderdag van juni fietsen of wandelen zo’n 5000 Nederlandse deelnemers de ruim 14 kilometer (21 bochten) naar de top van de Alpe d’Huez. Een hele indrukwekkende klim omdat iedereen die meedoet zijn eigen verhaal en reden heeft om de berg te bedwingen. Er heerst een geweldig gevoel van saamhorigheid en het is een unieke ervaring om mee te maken. Jaarlijks wordt hiermee veel geld opgehaald voor dit belangrijke, goede doel!

Opnieuw Alpe d’HuZes in 2024

Omdat het in 2024 10 jaar geleden is dat Bert ziek werd en gelukkig ook weer beter werd gaat “Berts Top 10 Team” met 10 leden waaronder ons hele gezin op donderdag 6 juni fietsend en wandelend op naar de top voor dit belangrijke goede doel!

Steun het team!

Willen jullie ons steunen en een donatie doen? Dan kan dat via de onderstaande links. Klik op de naam van de persoon die je een hart onder riem wilt steken en wordt verbonden met de persoonlijke pagina van het teamlid. Daar kun je doneren! Je kunt ook het hele team steunen!

Hartelijk dank voor jullie belangstelling en steun! Groetjes, ook namens Bert, Rens, Gite en Joep en

Mariëlle


STEUN BERTS TOP 10 TEAM

Klik op een van onderstaande namen en steun een lid van dit geweldige team!

Bert de BruinMartien van Poppelen
Mariëlle de Bruin-van de VenGea van Poppelen
Rens de BruinThijs Gevers
Gite de BruinAnita Gevers
Joep de BruinChris School

Berts Top 10 Team


NIEUWS en VERHALEN

Hieronder gaan updates verschijnen over de voorbereidingen, de teamleden, de happening, etc. Bijdragen kunnen gestuurd worden naar Bert en Mariëlle. Klik op ‘Lees verder’ om het complete bericht te lezen (soms met foto’s).