In dit gedeelte van het archief vind je informatie en tips voor en over het samenstellen van Mistralvieringen.

Kenmerk van de Mistralvieringen in het verleden was, om het oude verhaal van ruim 2000 jaar geleden in deze tijd te plaatsen. Te actualiseren in het leven van 2022. Daarom werd naast een Bijbellezing naar een actuele lezing of verhaal gezocht. Datzelfde liep ook als een rode draad door bezinningsgedachten en gebeden. De hulpmiddelen, die in dit archief worden aangereikt, zijn gebaseerd op de ervaringen van de Mistraltekstgroep, die ruim 35 jaar actief is geweest. Mogelijk dat deze ook een inspiratiebron zijn voor toekomstige Mistralvieringen.

Dit archief is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, maar nog lang niet volledig. Klik op een rode button om naar het betreffende hoofd stuk te gaan.:

In dit hoofdstuk wordt beschreven welke lezingen in het kerkelijk jaar gepland staan voor een bepaalde zondag en hoe dit in zijn werk gaat. Deze lezingen kun je straks ook downloaden.

Hier kun je actuele overzichten downloaden van alle Mistralliederen. Veel liederen zijn ook gecodeerd waardoor ook liederen per soort bekeken kunnen worden. Voor het maken van boekjes kun je de teksten van de liederen afzonderlijk downloaden en in een misboekje plakken. Deze liederen staan op numerieke volgorde.

Teksten zoeken is een kunst apart. Op deze pagina vindt je link’s naar heel veel bronnen, waaruit je kunt putten. De voormalige Tekstgroep had een archief aangelegd waar heel veel materiaal te vinden is. Ook zijn er link’s verzameld van websites waar een schat aan informatie te vinden is.

Meestal zal een boekje voor de viering worden gemaakt. Een sjabloon voor een boekje in het juiste formaat vindt je op deze pagina, alsmede teksten die je niet moet vergeten te vermelden. En als het boekje dan in elkaar zit, hoe dan verder? Het moet gekopieerd, gevouwen en geniet worden. Tips en trucs zijn vermeld.

Om bekendheid te geven aan de toekomstige viering is het belangrijk om voor de publiciteit te zorgen. Welke opties en mogelijkheden zijn er en hoe ga je daarmee om?

Heb je tips of kom je fouten/onjuistheden tegen: laat het a.u.b. weten!